Avainsanat

, , , , , , , , , ,

Domaine Weinbachin valkoviinit ovat blogia hieman pidempään seuranneille tulleet varsin tutuiksi syystä että luen itseni viinitilan faniksi. Fanitus Domaine Weinbachia kohtaan on itselleni viinimaailmassa melkoinen harvinaisuus, sillä en osaisi äkkiseltään nimetä kuin kourallisen tuottajia joihin suhtaudun vastaavalla fanaattisuudella. Vuoden 2011 valkoviiniksi valikoitunut Gewurtztraminer Cuvée Laurence on tänään maisteltavaan Grand Cru luokituksen Furstentum tarhaan nähden astetta matalampi porras tuottajan sisäisessä hierarkiassa.

Väri on voimakkaan vihertävä, joka viittaa nuoreen viiniin. Runsaassa tuoksussa vallitsevat päällimmäisenä mesimarja, hunaja, aprikoosi ja kukkaisuus. Lisäksi tuoksu on selvästi jalohomeinen muistuttaen merkittävästi makeita jälkiruokaviinejä kuten ranskalainen Sauternes tai unkarilainen Tokaji.

Täyteläisessä maussa aloitetaan mehukkailla mesimarjoilla joista siirrytään aprikoosin ja hunajan sävyttämään keskimakuun. Pitkässä jälkimaussa liikutaan voimakkaan kukkaisissa tunnelmissa. Jälkimaku on juuri sopivan kitkerä ja samalla täydellinen vastapaino makeammalle alkusoitolle. Alkoholi (13 %) sulautuu kokonaisuuteen saumatta ja hapokkuutta löytyy juuri sopivasti tarjoten täydellisen balanssin tavallista runsaammalle jäännössokerille.

Kun maistelen tätä viiniä tänään, mieleeni tulee väistämättä ajatus miltä se voisikaan vielä maistua ajan saatossa. Viisi tai kymmenenkin vuotta kellarin syvyyksissä voisi paljastaa siitä kenties uusia ulottuvuuksia. Mielestäni on kuitenkin taidolla valmistetun viinin merkki, että se on erinomaisesti nautittavissa myös tuoreeltaan. Jos eteesi tulee mahdollisuus maistaa Domaine Weinbachin viiniä, älä jätä tilaisuutta käyttämättä.

96 pistettä *****

Mainokset