Avainsanat

, , , , , , , , , , ,

Jatketaan saman tien merkkipäiväteemalla ja karitsa-aterialla, jolla tarjoiltiin maineikkaan Ceretton Baroloa ainoastaan reilun hehtaarin kokoiselta Bricco Rocchen huipputarhalta. Vuoden 1985 pullote oli vasta neljäs vuosikerta kyseistä viiniä, mutta tarha oli jo ehtinyt ansaitsemaan lyhyessä ajassa maineensa huippulaadullaan. Kyseessä on erittäin pieni vuosituotanto käsittäen ainoastaan noin 5 000 yksilöllisesti numeroitua pulloa.

Väri on poikkeuksellisen läpikuultava ja vahvasti oranssinsävytteinen. Voimakkaassa tuoksussa ruusua, savua, kinuskia, maitokiisseliä, mansikkaa ja itämaista mausteisuutta. Tuoksu on harvinaisen moniulotteinen ja herättää välittömästi mielenkiinnon maistamaan.

Keskitäyteläisessä maussa aloitetaan punaisilla marjoilla, joista siirrytään mausteiseen keskimakuun. Pitkä jälkimaku on vahvasti kukkainen ja lisäksi siinä on lähes viskimäistä savuisuutta. Alkoholi (13 %) lämmittää jälkilöylyä aavistuksen. Viini on yllättävänkin nuorekkassa kunnossa vuosikerta huomioon ottaen.

Kokonaisuutena kyseessä on Barolo joka pystyy tekemään sen, mitä arvokkailta viineiltä odotan. Se onnistuu olemaan samalla persoonallinen, mutta kuitenkin alueelleen uskollinen. Ceretto Bricco Rocche tarjosi ainutlaatuisen viinielämyksen merkkipäivän kunniaksi ja sillä on vielä useita vuosia edessään nykyisellä laatutasolla.

95 pistettä ***

Mainokset