Avainsanat

, , , , , , , , , ,

Kupliva sopii mainiosti alkavaan kevääseen, joskaan en välttämättä allekirjoita väitettä samppanjan soveltuvuudesta kansainväliseen työväen juhlapäivään. Kaikesta huolimatta kuplajuoma on ainakin Suomessa liitetty perinteisesti vapun viettoon, kuten ne muutkin työväen omat suomalaisen alkoholikulttuurin aallonharjan juhlaperinteet.

Henri Giraudin valikoimassa on useita vuosikerrattomia samppanjoita ja Hommage a François Hemart on varsin tavanomainen sekoitus Pinot Noiria (70 %) ja Chardonnayta (30 %). Tarina viinin taustalla on Giraudin viiniperheen juurien aikakaudessa Henri neljännen kuoleman ja Dom Perignonin synnyn välimaastossa 1600-luvulla.

Keskisyvä kultainen väri. Tuoksussa sitruunaa, omenaa, kanelia ja kukkaisia aromeja. Keskitäyteläisessä maussa aloitetaan sitrushedelmillä miellyttävän hapokkuuden säestyksellä. Keskimaussa mukaan sekoittuu omenaa josta käännytään mausteiseen ja kukkaiseen keskipitkään jälkimakuun. Alkoholi (12 %) muistuttaa aavistuksen olemassaolostaan, mutta ei pääse nousemaan häiritsevästi etualalle.

Kokonaisuutena kyseessä on hyvinkin perinteisen makuprofiilin samppanja. Noin 30 euron hintaan se on ihan mukava tuttavuus ja tarjoaa samppanjaksi kohtuullisen hyvää vastinetta sijoitukselle. Raikas hapokkuus ja herkullinen omenaisuus kulkevat käsi kädessä sekoittuen tyylillisesti saumattomasti yhteen.

90 pistettä ***

Mainokset