Avainsanat

, , , , , , , , , , , , ,

Vaaleanpunaiset kuplat sopivat täydellisesti ystävänpäivän viettoon. Mikäs sen romanttisempaa kuin nauttia yhdessä samppanjasta sydänystävän seurassa. Juoma saa vaaleanpunaisen värinsä rypäleiden kuorista, joita jätetään pieni määrä sekoitukseen tavallisesta samppanjasta poiketen.

Bollinger on perinteikäs viinitalo, jonka juuret ulottuvat 1800-luvun alkupuolelle. Hyllyvalikoiman ainoa edustaja Special Cuvée on yksi parhaista vuosikerrattomista samppanjoista monopolin valikoimassa. Lisäksi talo valmistaa useita laadukkaita vuosikertaviinejä, joiden hinnat kohoavat parhaimmillaan satoihin euroihin. Vuosikerraton rosé koostuu pääasiassa Pinot Noir lajikkeesta Chardonnayn ja Pinot Meunierin muodostaen yhdessä viimeisen kolmanneksen.

Haalea väri on ruosteisen punainen. Tuoksussa vallitsevat päällimmäisenä mansikka ja ranskankerma. Taustalla voi aistia makeaa toffeeta ja kitkerää pihlajanmarjaa.

Keskitasoa täyteläisemmässä maussa kohdataan punaisia marjoja, joista siirrytään astetta makeampaan toffeiseen keskimakuun. Keskipitkä kuiva jälkimaku kääntyy kitkerämmäksi tarjoten pihlajanmarjaa miedon kermaisuuden säestäessä. Hapokkuus on keskitasoa ja alkoholi pysyttelee kohteliaasti piilossa.

Rosésamppanjat ovat usein hieman heikompia hinta-laatu suhteeltaan johtuen pienemmistä valmistusmääristä ja siten aavistuksen korkeammasta hintatasosta. Kokonaisuutena kyseessä on tyylikäs asteetta runsaampi kuplajuoma, joka juhlistaa mainiosti ystävänpäivää.

91 pistettä **

Mainokset