Avainsanat

, , , , , , , , , , ,

Itsenäisyyspäivän kunniaksi on tapana korkata pullo kuplivaa. On hyvä muistaa, että voisimme pahimmassa tapauksessa olla Ruotsin tai Venäjän vallan alla. Siinäpä sitä jo onkin aihetta juhlaan.

Juomaksi valikoitui itselleni uusi tuttavuus Egly-Ouriet. Talon perinteisessä sekoituksessa on käytetty Pinot Noiria ja lisäksi neljännes Chardonnayta. Kyseessä on valmistajan edullisin Samppanja noin 35 euron hintaan. Tämä yksilö on pullotettu tammikuussa 2011. Hyödyllinen lisätieto kellaroinnin näkökulmasta ja käytäntö, jonka soisi yleistyvän laajemmaltikin.

Väri on klassinen kalpea keltainen ja kuplia on reilusti. Tuoksussa huomion kiinnittävät kuivatut hedelmät. Mukana on aprikoosia, omenaa, luumua sekä persikkaa. Taustalla lymyilee aavistus hiivaisuutta.

Keskitäyteläinen maku avautuu raikkaan mineraalisena ja kermaisena. Keskimaussa kuivatut hedelmät pääsevät valloilleen tarjoten viinin persoonallisimman ominaispiirteen. Omenainen jälkimaku viipyilee kielen päällä kohtuullisen pitkään. Happoja on hieman keskitasoa enemmän.

Kyseessä on tyyliltään hienostunut ja herkkä kokonaisuus, joka ei hyökkää päälle voimalla tai ylenpalttisella hedelmäisyydellä. Etenkin jos pidät kuivatuista hedelmistä, on tässä erinomainen vaihtoehto Samppanjan laajassa kirjossa. Toivotan kaikille blogia seuraaville hyvää ja rauhallista itsenäisyyspäivää.

90 pistettä ***

Mainokset