Avainsanat

, , , , , , , , , ,

Jos pitäisi nimetä suosikkialueeni valkoviineistä, Ranskan ja Saksan rajalla sijaitseva Alsace olisi helppo valinta. Troopiset hedelmät, voimakas hapokkuus ja kohtuullinen hintataso tekevät alueesta erityisen houkuttelevan. Viinitila Domaine Weinbach on onnistunut tekemään lähtemättömän vaikutuksen Gewurtztraminer ja Riesling -viineillään.

Juuri kyseisen tilan vuoden 2007 Cuvée Laurence Gewurtztraminer on toistaiseksi paras valkoviini mitä olen ehtinyt maistelemaan. Tänään lasissa on ensipuraisuni tämän upean viinin uuteen 2008 vuosikertaan. Odotukset ovat siis vähintäänkin korkealla.

Väri on keskisyvä keltainen, hieman haaleampi kuin lajikkeelta sopii odottaa. Runsaassa tuoksussa tulvii mangoa, banaania, aprikoosia, itämaista mausteisuutta sekä kukkaisia aromeja. Kaikki klassisia, herkullisia Gewurtztraminerille tyypillisiä piirteitä.

Maussa yllättää huomattavan makea trooppinen hedelmäisyys. Alun sokerisesta shokista edetään mausteisen keskimaun kautta pitkään kukkaisen kuivaan jälkimakuun. Hapokkuus tasapainottaa mukavasti alun makeutta. Kuinka viini voikaan olla yhtä aikaa makea ja kuitenkin kuiva? Mielenkiintoista.

Uusi vuosikerta on edelliseen verrattuna hieman ohuempi, makeampi ja pehmeämpi. Tyylillisesti tarjolla on täsmälleen mitä haen Alsacen valkoviineistä. Ehkä aivan edellisvuoden huippusuoritukseen ei tällä kertaa ylletä, mutta tuloksena on kaikkea muuta kuin pettymys. Noin kolmenkymmenen euron hintaan viini lunastaa odotukset ja ansaitsee täydet viisi tähteä.

93 pistettä *****

Mainokset