Avainsanat

, , , , , , , , , , , , , , ,

Juuri kun pääsin haukkumasta ranskalaiset viinit ylihintaisiksi, osuu kohdalle jo toisella peräkkäisellä viikolla maukas ja edullinen yksilö. Tämänkertainen on kotoisin Côtes du Rhône alueelta ollen klassinen sekoitus Grenache ja Syrah -lajikkeita.

Väri on keskitäyteläisen purppura. Tuoksussa pyrkivät esiin mansikka, mausteisuus ja aavistus viemäriä. Lisäksi mukana on kypsää kirsikkaa, vaniljaa ja viherpippuria. Edellä mainittu häivähdys viemäriä on osunut kohdalleni lähes poikkeuksetta, kun lasissa on ollut Grenache tai Carmenere lajikkeesta valmistettua viiniä.

Keskitäyteläisessä maussa kohdataan oitis reilu annos mansikkaa ja kirsikkaa. Keskimaku muuntautuu maanläheisemmäksi ja siirtyy hyvän pituiseen mausteiseen ja tammiseen jälkilöylyyn. Korkeahko alkoholi (14 %) pysyy hienosti aisoissa. Hedelmää on riittävästi taistelemaan voimakasta mausteisuutta ja maaperän aromeja vastaan.

Esitys on tasapainoinen varsinkin luomuviiniksi, jotka ovat toisinaan tarjonneet hieman hajanaisia kokonaisuuksia. Gérard Bertrand on vahvasti edustettuna monopolin valikoimassa ja saattaa hyvinkin olla, että kirjoitan hänen viineistään vastaisuudessakin. Kaikkiaan kyseessä on houkutteleva paketti sopuisaan yhdentoista euron hintaan.

87 pistettä ****

Mainokset